Cat costa cununia religioasa in 2023/2024 in Bucuresti?

Pentru orice eveniment din viață, importantă este rezervarea din timp la Biserica unde doriți să vă uniți destinele sau să vă botezați pruncul. De exemplu, preoții recomandă tinerilor care vor să se căsătorească să facă programare cu cel puțin 2-3 luni înainte, iar pentru Bisericile din centrul Bucureștiului, programarea să se facă chiar și cu 6 luni înainte.

Taxa cununie religioasa este influentata mult de marimea bisericii si de parohie. Banii obtinuti din slujbele de cununie si de botez nu raman bisericii respective, ci merg mai departa catre Patriarhia Romana.

Preturile pentru o taxa cununie religioasa la o biserica mica pot incepe de la 800 de lei, iar pentru o biserica mare de la 2500 de lei. Dar la acestea se adauga si costurile pentru serviciile speciale. Unii miri isi doresc la nunta lor un cor, porumbei alti, mai multi preoti sau alte servicii care costa in plus.

Aceste tarife sunt practicate, însă, doar de bisericile ortodoxe. Dacă ne raportăm la cele romano-catolice, sumele scad considerabil, ajungând undeva între 250 şi 350 de RON, in fuctie de locatie. De obicei aceste tarife sunt achitate de catre nasi.

De asemenea, mirii trebuie să se spovedească şi să se împărtăşească înainte de cununie, iar certificatul de căsătorie este esențial atunci când merg la preot pentru a stabili detaliile nunții. Cât despre nași, aceștia trebuie să fie botezaţi şi cununaţi ortodox.

Cateva exemple de biserici cunoscute in Bucuresti:

Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou din Capitală

Acest lăcaș este situat pe Bd. I. C. Brătianu, în Sectorul 3. Fiind o zonă centrală, între Piața Unirii și Piața Universității, taxa impusă de biserică pentru o cununie religioasă era în 2020 400 de lei și includea prezența preoților și la cerere, un cor, contra-cost.

Biserica Sf. Elefterie

Se pare că biserica din Sectorul 5 are unele dintre cele mai mari tarife. Potrivit karena.ro, Bogdan a făcut cununia religioasă și spune că a plătit 1.500 de lei, pentru care i-a fost data chitanță. La cununie au participat patru preoți și un cor, de care bărbatul a fost mulțumit. De mentionat ca tariful era practicat in 2019.

Biserica Domnița Bălașă 

În 2020, la biserica Domnița Bălașă, taxa pentru un botez era de 600 de lei, iar pentru cununia religioasă 1.000 de lei, ambele cu chitanță. Aici slujba era oficiată de trei preoți, iar corul era inclus în aceste sume. De menționat este că mirii trebuie să plătească un avans de aproximativ 200 – 300 de lei.

Ai nevoie de Cabina Foto, Fum Greu Dansul Mirilor, Porumbei ALbi Biserica, Panouri Florale sau Litere Gigantice de Inchiriat, pentru un eveniment MAGIC? Solicita o oferta, este gratuit si dureaza 2 minute 🙂

Pentru informatii si rezervari ne puteti contacta la:

    Adresa de email:

    Data evenimentului:

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *